LindaCare gaat samenwerken met Universitair Ziekenhuis Leuven

LindaCare meldt dat het gaat samenwerken met het Universitair Ziekenhuis Leuven (UZ Leuven), met als doel de de patiëntenzorg binnen UZ Leuven te verbeteren.

Trefwoorden: #bewaking, #LindaCare, #patiënt, #patiëntenzorg, #software, #telemonitoring, #UZ Leuven, #ziekenhuis

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van deze samenwerking is de patiëntenzorg binnen UZ Leuven te verbeteren, door het makkelijker te maken patiënten met een chronisch hartfalen (die een implantaat kregen ingeplant) vanop afstand op te volgen.

Op dit moment worden verpleegsters en cardiologen elke dag geconfronteerd met de complexiteit van verschillende telemonitoring-omgevingen van verschillende fabrikanten, wat schaalbaarheid in de weg staat.

Bovendien vormt dit een risico voor de kwaliteit van de zorg en wordt zo een rem geplaatst op de verdere ontwikkeling van het telemonitoren van patiënten.

De samenwerkingsovereenkomst met UZ Leuven verschaft LindaCare een diepgaand inzicht in de bestaande klinische praktijken met betrekking tot het telemonitoren van patiënten.

Prof. Dr. Rik Willems, cardioloog bij het UZ Leuven: “Deze oplossing zal niet alleen de efficiëntie binnen ons telemonitoring team drastisch verhogen, het zal ook de zorg die wij verlenen aan onze patiënten verbeteren.”

Op de foto (vlnr):
Shahram Sharif (LindaCare’s CEO), Pr. Dr. Frank Rademakers (Chief Medical Technology and Innovation Officer at UZ Leuven), Pr. Dr. Rik Willems (Cardiologist at UZ Leuven), Bart Van den Bosch (Chief Information Officer at UZ Leuven).


LindaCare is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van telemonitoring-oplossingen voor patiënten met een chronische aandoening.