Genomineerden TechniShow Innovatie Awards 2016

Uit 33 inzendingen zijn er tien genomineerd voor deze prijs, waarbij de winnaar bekend wordt gemaakt op 14 maart, de avond voordat de TechniShow 2016 in Utrecht van start gaat.

Trefwoorden: #genomineerde, #innovatie, #innoveren, #TechniShow Innovatie Awards

Lees verder

Nieuws

( Foto: TechniShow )

ENGINEERINGNET.NL - Hieronder beschrijven we kort de tien genomineerden voor de TechniShow Innovatie Awards 2016.

De Paftec CleanSpace adembescherming van BUS`Handelmij verbetert de persoonlijke bescherming van medewerkers in de metaalbranche. Het masker heeft een doordacht ontwerp en verbetert de veiligheid en arbeidsomstandigheden van een gebruiker. Het ontbreken van slangen en de automatische regeling zijn pluspunten.

Exner Ingenieurstechniek heeft een robotprogrammeersysteem ontwikkeld dat goed inzetbaar is voor de automatisering van enkelstuksfabricage. Het systeem biedt hiervoor oplossingen: de combinatie van scannen met een lasercamera en vervolgens het genereren van een programma voor de robot.

De robot CR-35iA van Fanuc is inzetbaar als een industriële, collaboratieve robot die een massa van 35 kilo verreikend kan hanteren. Opvallend is de aanraakgevoelige cover die de veiligheid van de operator garandeert. Fanuc sluit met de robot goed aan op de behoefte in de metaalproductietechniek aan robots die met én naast mensen kunnen werken.

De werkplaatsmeetmachine Tigo SF van Hexagon biedt een goede oplossing om te kunnen voldoen aan de stijgende nauwkeurigheidseisen in de metaalbranche. Een 3D-meetmachine die direct inzetbaar is op de werkvloer kan voor veel bedrijven een uitkomst zijn. Ook omdat deze meetmachine een laag investeringsniveau heeft.

Het reinigingssysteem Pero van Gibac Chemie maakt het metaalbedrijven mogelijk om op eigentijdse wijze een hoge reinheid te bereiken. Het is een compacte machine die met verschillende reinigingsmiddelen inzetbaar is. Over het energieverbruik is goed nagedacht.

Met de robotbesturing Romias-MI zet Romias een volgende stap om het gebruikersgemak bij het werken met robots te verbeteren. Er wordt een oplossing aangeboden voor het oplossen van simpele storingen bij complexe robotcellen. Dit zal de effectiviteit van het robotsysteem verbeteren. Het zelflerend vermogen en de ingebouwde intelligentie kan de taak van operators vereenvoudigen.

STYLE CNC Machines biedt de mogelijkheid om maatvoering aan te brengen én een tekening af te drukken vanuit een CNC-besturing. Dit is een goede oplossing voor bedrijven die handmatig programmeren. Het gemaakte werkstuk kan nu vergezeld worden van een tekening met maatvoering zonder dat een extra stap naar de werkvoorbereiding nodig is.

Met de Schröder Powerbend laat Tuwi zien dat het zwenkbuigen een interessant alternatief kan zijn voor afkanten als productietechniek voor het buigen van plaatdelen. Opvallend bij deze zwenkbuigmachine zijn de zuigtafel voor de positionering van de plaat en de optionele draaibare bovenbalk waarmee meer gereedschappen beschikbaar komen bij het buigen van complexe plaatdelen.

De Lubo Smart Lubrication van Ven Fasteners: om het vreten van roestvast staal tijdens het aanbrengen van mechanische verbindingen te voorkomen wordt de droge pasta vooraf op de bouten aangebracht. Het is dan niet meer nodig om tijdens het aanbrengen van boutverbindingen met een pasta te werken.

De Logibarre Zaagconvertor van Widenhorn is een inspirerend voorbeeld hoe handmatige taken in een productie-omgeving geautomatiseerd kunnen worden. Het is nu mogelijk om CNC-gestuurde zaagmachine offline te programmeren. Bovendien verhoogt het nesten van de zaagdelen het materiaalrendement.

Op de tien nominaties voor de TechniShow Innovatie Awards 2016 kan via internet gestemd worden (zie link hieronder).


(Lydia Heida)