Nuon medewerkers investeren in zonnepanelen eigen hoofdkantoor

Op het dak van het Nuon-hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost liggen nu 336 zonnepanelen, die elektriciteit opwekken voor ‘Nieuw Amsterdam’.

Trefwoorden: #duurzaam, #energieleverancier, #energieneutraal, #investeren, #Nieuw Amsterdam, #Nuon, #obligaties, #zonnepanelen, #ZonSamen

Lees verder

Techniek

( Foto: Nuon )

ENGINEERINGNET.NL - De Nuon-medewerkers hebben zelf het initiatief genomen voor het realiseren van het zonnedak, via het deelnemersmodel ‘ZonSamen’.

In dit model investeren medewerkers in zonnepanelen op bedrijfspanden van het bedrijf. ZonSamen is bedacht en opgezet door vier medewerkers.

Eind 2015 werden al 962 zonnepanelen geplaatst op bijgebouwen van de Hemweg-centrale in Amsterdam. Nu zijn nog eens 336 panelen geplaatst op het dak van het hoofdkantoor.

De energie die de zonnepanelen opwekken, wordt direct in de gebouwen gebruikt en is ongeveer gelijk aan het verbruik van 100 huishoudens.

Het ZonSamen-model bleek een enorm succes. De zonnepanelen waren binnen twee weken na opening van de inschrijving uitverkocht. 226 Medewerkers hebben uiteindelijk deel kunnen nemen aan de actie.

Bart Dehue, één van de initiatiefnemers van ZonSamen: “We onderzoeken of we op meer Nuon-gebouwen zonnepanelen kunnen plaatsen, dan kunnen nog meer collega’s mee doen.”

Via het concept ZonSamen kunnen medewerkers samen investeren in duurzame energie via obligaties. Belastingvoordeel op de eigen investering levert een aantrekkelijk rendement.

Het hoofdkantoor is sinds eind 2012 in Nieuw Amsterdam gevestigd, werd opgeknapt en heeft nu een A-label voor energie en klimaat.

Bovendien heeft het pand een Breeam ‘very good’ certificering, een internationale duurzaamheidcertificering.