Na Amsterdam gaat nu ook Utrecht laadpunten verdubbelen

De gemeente Utrecht heeft de combinatie Nuon-Heijmans opdracht gegeven om het aantal laadpunten in de stad te verdubbelen. Beide bedrijven zullen ook instaan voor het beheer.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #elektrische voertuigen, #groene energie, #Heijmans, #laadpunt, #Nuon, #oplaadpunt, #opladen, #Utrecht

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nuon )

ENGINEERINGNET.NL - Utrecht heeft de ambitie om rond 2020 ongeveer 10.000 elektrische voertuigen in de stad te hebben. Dat is een verzesvoudiging van het huidige aantal.

De Domstad wil de groei van elektrisch vervoer stimuleren, met als doel de verbetering van de luchtkwaliteit, de vermindering van de CO2-uitstoot en de geluidsreductie door het verkeer. Daarnaast wil men economische kansen creëren in de duurzame sector en een koppeling leggen met lokale energieopwekking.

In de nieuwe laadpunten van Utrecht worden verschillende innovaties toegepast. Zo wordt het vermogen van een laadpunt volledig ingezet voor de tweede auto die inplugt, zodra de eerste auto is opgeladen.

Laadpashouders kunnen vanaf 2017 via hun smartphone hun individuele laadvoorkeuren opgeven: snel, goedkoop of juist alleen met beschikbare duurzame energie.

Ook zullen gebruiksgegevens beschikbaar komen waarmee Utrecht haar dienstverlening aan elektrische rijders verder kan verbeteren. Via de Nuon Laadpunten App kunnen gebruikers storingen melden.