Antwerpse haven sluit partnership met Chinese Bank

Het Havenbedrijf Antwerpen heeft vandaag een overeenkomst afgesloten met de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

Trefwoorden: #Havenbedrijf Antwerpen, #haven van Antwerpen, #ICBC, #Industrial and Commercial Bank of China, #investeringen, #samenwerking

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De overeenkomst werd ondertekend tijdens de officiële opening van de Antwerpse vestiging van ICBC in het Kasteel van Brasschaat.

De Chinese bank was tot dusver enkel aanwezig in Brussel, maar breidt haar aanwezigheid in ons land verder uit.

Met de overeenkomst willen het Havenbedrijf en ICBC samen op zoek gaan naar opportuniteiten die passen binnen het One Belt One Road strategisch plan, dat door China in het najaar van 2013 op de rails werd gezet.

Met dit project wil China zijn belangrijkste industriesteden beter doen aansluiten bij handelscentra elders in Azië, het Midden-Oosten en Europa.

De haven van Antwerpen werd in het kader van dit project aangeduid als een belangrijke regio, waarbij de investeringsopportuniteiten in de haven een belangrijke hefboom voor samenwerking zijn.

In het kader van de samenwerking zal ICBC bijvoorbeeld (investeringsopportuniteiten van) de Antwerpse haven onder de aandacht brengen van Chinese investeerders. Daarnaast zullen business activiteiten van de Antwerpse haven worden gepromoot via het klantenbestand van ICBC.

De Antwerpse haven werkt al jaren aan het versterken van haar marktaandeel op China. In 2015 vertaalden deze inspanningen zich overduidelijk in de trafiekcijfers: de totale maritieme trafiek met China steeg met bijna 40%.

De stijging van de trafiek is vooral toe te schrijven aan een hoger importvolume uit China (ruim +60%).


(bron en foto: © Havenbedrijf Antwerpen)

Op de foto:
Luc Arnouts (Havenbedrijf Antwerpen) en Gao Ming (ICBC) tijdens de ondertekening van de MOU.