Eerste attesten bedrijfsbeheer voor student-ondernemers uitgereikt

In Gent heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters de eerste attesten bedrijfsbeheer voor student-ondernemers uitgereikt aan studenten van de HoGent, Arteveldehogeschool en UGent.

Trefwoorden: #Arteveldehogeschool, #attest bedrijfsbeheer, #bedrijfsbeheer, #HoGent, #hogeschool, #opleiding, #student-ondernemer, #UGent

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Dat studenten nu ook tijdens hun studies een attest bedrijfsbeheer kunnen behalen, heeft grote voordelen voor hun toekomst als ondernemer.

Ze kunnen straks niet alleen sneller starten met hun onderneming, ze kunnen tijdens de cruciale opstartfase ook nog gebruikmaken van begeleiding door hun hogeschool of universiteit. Dat doet hun kansen op succes gevoelig toenemen.

Studenten uit alle opleidingen kunnen het door de Vlaamse overheid erkende attest behalen, of ze nu, bij wijze van voorbeeld, verpleger, vertaler of leraar willen worden.

De eerste drie studenten van de HoGent die het attest nu gekregen hebben, komen uit de faculteit Bedrijf en Organisatie en studeren kmo-management.


(bron en foto: HoGent)

Dit zijn de 3 student-ondernemers:

  • Jean Louis Goddeeris uit Roeselare richtte hij in 2014 samen met enkele medestudenten Beans By Bike op als businessproject.
  • Een Gentse die medeoprichter is van Loucla, een assortiment van wollen accessoires gemaakt in Nepal.
  • Angelo Medagoda uit Gent is beter bekend als Deejay Lanka, een opkomend internationaal talent. Hij draait dan ook overal in Europa.

Op de foto:
vlnr: Jean Louis Goddeeris, Bert Hoogewijs, Philippe Muyters, Angelo Medagoda, Jan Schelstraete