Belgisch openbaar vervoer zoekt 2.800 medewerkers via jobbeurs

De Lijn, de Spoorwegen (NMBS, Infrabel, HR Rail), MIVB en TEC organiseren op 20 februari de Public Transport Saturday Job Fair. Een hele sector slaat de handen in elkaar.

Trefwoorden: #De Lijn, #Infrabel, #jobaanbieding, #jobbeurs, #jobs, #MIVB, #NMBS, #openbaar vervoer, #TEC, #vacatures

Lees verder

HR

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - In 2016 willen de Spoorwegen (NMBS, Infrabel, HR Rail), MIVB, De Lijn en TEC naar schatting samen 2.800 nieuwe collega’s aanwerven.

De meeste jobaanbiedingen zijn de typische vervoersberoepen, maar ook voor de technische profielen is de nood hoog.

Bij de Spoorwegen gaat het om ongeveer 1.300 vacatures. Naast treinbestuurders, treinbegeleiders en assistent-verkeersleiders is er een grote vraag naar technici (elektromacaniciens en mecaniciens) en ingenieurs. Daarnaast zijn er vacatures voor ondersteunende functies in ICT, logistiek en supply chain, finance, HR en marketing.

MIVB werft 800 medewerkers aan en zoekt voornamelijk bus- en trambestuurders en technische profielen. De Lijn (500 vacatures) en TEC (200 vacatures) zoeken vooral buschauffeurs, maar ook technici en informatici.

Het is een primeur dat een hele sector de handen in elkaar slaat om medewerkers te rekruteren tijdens een gezamenlijke jobbeurs.


De Public Transport Saturday Job Fair heeft plaats op 20 februari in Midi Station, vlakbij station Brussel-Zuid. Inschrijving is verplicht.