Jobbeurs op Campus Groep T Leuven nu al volzet

De Ondernemersdag op Campus Groep T Leuven is dit jaar zo succesvol dat de inschrijvingen twee weken vóór de beurs afgesloten zijn. Bedrijven die zich nog aanmelden, komen op de wachtlijst.

Trefwoorden: #Campus Groep T, #Groep T, #industrieel ingenieur, #jobbeurs, #KU Leuven, #ondernemersdag, #opleiding, #vacatures

Lees verder

HR

( Foto: Groep T )

ENGINEERINGNET.BE - Met net geen 100 bedrijven en organisatie is alle beschikbare ruimte op de campus ingenomen. De grote opkomst toont dat ook in tijden van crisis en ontslagen de Leuvense industrieel ingenieurs nog zeer gegeerd zijn.

Campusvoorzitter prof. Koen Eneman: “Dat heeft o.m. te maken met hun profiel: technologisch sterk, maar ook ondernemend, communicatief en internationaal georiënteerd. Getuige hiervan de studententeams die milieuvriendelijke voertuigen ontwerpen voor internationale wedstrijden als de World Solar Challenge en de Formula Student Competition.”

Wat ook bijdraagt tot het succes is de formule van de Ondernemersdag. Geen klassieke jobmarkt, maar eveneens een projectenmarkt voor ingenieursstudenten die op zoek zijn naar een interessante masterproef of stageproject.

Ook de studenten die hun studie combineren met het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs vinden hun gading. Net zoals al wie nog verder wil studeren of doctoreren.

Een derde succesfactor is de aanwezigheid van vele internationale studenten op de campus. Meer dan 20 % van de populatie komt uit het buitenland, goed voor 300 studenten en bijna 50 nationaliteiten.

Zij vormen een aantrekkelijke doelgroep voor ondernemingen die internationaal opereren. Dit verklaart de deelname van vele multinationals en hightech bedrijven met een wereldwijde actieradius.