Compressorenbouwer BOGE boekt recordomzet van 130 miljoen euro

Nieuw ontwikkelde high speed turbotechnologie voor compressoren draagt bij tot groei boven marktgemiddelde. "Tegen 2020 willen we naar 200 miljoen euro".

Trefwoorden: #boge, #boge kompressoren, #compressor

Lees verder

Techniek

( Foto: BOGE, vlnr Managing Directors Thorsten Meier en Wolf D. Meier-Scheuven )

ENGINEERINGNET - Wat uit de diverse economische graadmeters al een tijdje af te leiden valt, wordt nu bevestigd in de reële economie: het vertrouwen van de technisch-industriële fabrikanten is helemaal terug.

Wie de afgelopen crisisjaren al goed wist stand te houden, kan nu sterke groeicijfers voorleggen. De voorbeelden zijn legio, wij pikten er voor u een typische constructeur uit: BOGE Kompressoren, een Duitse machinebouwer met stevige verankering in Nederland en België.

Tijdens het boekjaar 2015 slaagde deze onderneming erin een omzet van 130 miljoen euro te realiseren. Of ongeveer 10 miljoen euro - 8,33% - méér dan in het voorgaande jaar.

Opvallend is dat de firma opnieuw een veel sterkere groei laat zien dan het sectorgemiddelde. "De afgelopen vier jaar zijn we erin geslaagd onze omzet met ongeveer 30 procent te verhogen", aldus de fabrikant.

Eén van de redenen voor de groei is naar verluidt dat nieuwe high speed turbotechnologie, die tijdens de voorbije Hannover Messe in première ging.

"Door het efficiënte compressieprincipe en het minimale energieverbruik levert deze nieuwe technologie resultaten op die tot voor kort als onhaalbaar werden beschouwd", claimt het bedrijf. "We hebben er overigens een innovatieprijs (Duitse Marktvisionen OWL-prijs, redactie) voor ontvangen."

In 2016 en de volgende jaren wil BOGE zijn omzet nog fors verhogen. De onderneming heeft zich naar eigen zeggen een ambitieuze omzetdoelstelling van 200 miljoen euro opgelegd tegen 2020.


ACHTERGROND
BOGE is één van de oudste fabrikanten van compressoren en persluchtsystemen in Duitsland en telt intussen 14 over de hele wereld verspreide dochterondernemingen. De eerste buitenlandse filialen werden in België (40 jaar geleden) en Nederland (30 jaar geleden) opgericht.