Motrac Hydraulics neemt Hydromarine Papendrecht over

Motrac Hydrauliek, een dochteronderneming van de Nederlandse groep Royal Reesink, laat weten Hydromarine in Papendrecht overgenomen te hebben. De officiële contracten zijn getekend.

Trefwoorden: #hydromarine, #motrac, #motrac hydrauliek, #reesink

Lees verder

Techniek

( Foto: Motrac Hydrauliek )

ENGINEERINGNET.NL - Motrac Hydrauliek speelt naar eigen zeggen in op de huidige trend om productiebedrijven zo veel mogelijk te 'ontzorgen'. Voor een systeemintegrator zoals Motrac vertaalt zich dat vooral naar het aanbieden van knowhow op het vlak van technisch ontwerp en engineering om hydraulische systemen op maat van en voor de klant te bouwen.

Toch lijkt vooral de sterke positie van Hydromarine in de maritieme sector de doorslaggevende rol gespeeld te hebben in de beslissing om het bedrijf in te lijven.

Deze firma bouwt al meer dan 28 jaar zowel standaard als op maat vervaardigde hydraulische systemen, hoofdzakelijk voor de maritieme sector.

Maarten Vinkesteijn, Director Sales & Marketing van Motrac Hydraulics, daarover: “Door bundeling is onze dekkingsgraad in Nederland verbeterd en ons netwerk in de maritieme sector fors uitgebreid. We hebben voortaan de kennis in eigen huis over specifiek voor de scheepvaartbranche ontwikkelde hydraulische systemen."

Maarten Vinkesteijn, Director Sales & Marketing: “We willen binnen niet al te lange tijd uitgroeien tot een toonaangevende systeemintegrator, ook in de maritieme sector. Hydromarine past als organisatie uitstekend in deze plannen, omdat zij net als wij opereren in de mid market."

Het ingelijfde bedrijf zal voortaan Motrac Hydraulics heten, maar de merknaam Hydromarine blijft bestaan. "Met een team van in totaal ruim 110 medewerkers kunnen we nog krachtiger opereren in de markt”, aldus Vinkesteijn.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Motrac Hydrauliek B.V., een dochteronderneming van Royal Reesink N.V., heeft behalve eigen productiefaciliteiten en verkoopkantoren in Nederland en Duitsland, ook verkoopkantoren in België en Polen.