Belgische transformatorenbouwer richt pijlen op Nederlandse markt

“Met ons aanbod aan energiezuinige transformatoren vullen we een leemte waarop momenteel geen Nederlandse producent een antwoord heeft”, zegt general manager Jeroen Goetschalckx.

Trefwoorden: #erea, #machinebouwer, #transformator

Lees verder

Techniek

( Foto: Erea )

ENGINEERINGNET.BE - De zelf ontwikkelde, energie-efficiënte transformatoren voor de industrie van het Belgische Erea blijken een succes. Dat type wil de transformatorenbouwer nu ook in de Nederlandse markt zetten.

“In de eerste plaats omdat dergelijke energiezuinige transformatoren momenteel niet worden aangeboden op de Nederlandse markt”, weet Jeroen Goetschalckx.

“We willen ons in de eerste plaats richten op OEM-machinebouwers (Original Equipment Manufacturers, redactie) en die adequaat bedienen.”

Via de energiezuinige productlijn wil Erea Energy Engineering inspelen op de 20/20/20-doelstellingen. Alle producten van deze lijn - standaard of op maat - werden zo ontwikkeld dat de energieverliezen sterk worden gereduceerd.

De stap naar de Nederlandse markt past in de ambitie om in een periode van 5 jaar te streven naar een verdubbeling van de huidige omzet.

Tegelijk focust het transformatorbedrijf naar eigen zeggen op een groei van 10% in 2016 bij de elektrotechnische groothandelpartners in eigen land.

"We exporteren momenteel naar meer dan 40 landen, maar dat gebeurt eerder in verspreide slagorde. Met een meer gefocuste aanpak willen we deze export uitdiepen en consolideren”, besluit Goetschalckx.