Vroegere Bosch Rexroth pneumatiekafdeling sinds kort (ook) actief in België

In september 2013 verkocht Bosch Rexroth zijn pneumatiekafdeling aan de investeringsmaatschappij Triton. Sinds begin dit jaar exploreert Aventics opnieuw de Belgische markt. Vanuit Nederland

Trefwoorden: #aventics, #bosch rexroth, #pneumatiek, #pneumatisch

Lees verder

Techniek

( Foto: Aventics )

ENGINEERINGNET.BE - Na de verzelfstandiging van de wereldwijde pneumatische divisie van Bosch Rexroth in 2013, is de nieuwe bedrijfsnaam geleidelijk en gefaseerd op de verschillende nationale markten geïntroduceerd.

Sinds januari van dit jaar - een kleine 2,5 jaar na de transactie - is België aan de beurt om actief aangepakt te worden.

"We hebben ons reeds geïntroduceerd bij een groot deel van het klantenbestand van Bosch Rexroth in België", laat Aventics weten. "Onze boodschap wordt positief ontvangen: het is prettig te kunnen vertrouwen op het bekende merk en de producten komen uit dezelfde fabriek, maar met een nieuwe organisatie die meer focus legt op pneumatiek."

De verkoop in België blijkt vanuit Nederland aangestuurd te worden, opererend vanuit het kantoor in Boxtel.

Geert-Jan Stöver, General Benelux Manager: “Ons streven is om snel en flexibel te zijn. Dat vraagt snelle reactie- en levertijden. Maar we investeren bijvoorbeeld ook in gebruiksvriendelijke online tools en technisch advies op maat.”


ACHTERGROND
Aventics produceert pneumatische componenten en systemen voor uiteenlopende industrieën en biedt speciale aandrijf- en besturingssystemen voor o.a. schepen en industriële voertuigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Laatzen, nabij Hannover. Het bedrijf heeft productielocaties in Laatzen (Duitsland), Bonneville (Frankrijk), Eger (Hongarije), Lexington (USA) en Changzhou (China). Voor de Benelux is het kantoor gevestigd in Boxtel. Wereldwijd zijn er +/- 2100 medewerkers.