Italianen engineeren roterende verreiker met grootste hefhoogte ter wereld

Magni Telehandlers is erin geslaagd een roterende verreiker met de grootste hefhoogte ter wereld te engineeren en bouwen: bijna 39 meter. De primeur is voor de Bauma-vakbeurs in München.

Trefwoorden: #collé, #collé rental, #magni, #telehandler, #verreiker

Lees verder

Techniek

( Foto: Collé Rental & Sales )

ENGINEERINGNET.BE - Toch een mooi stukje engineering van de Italiaanse Magni-ingenieurs: zij hadden met een roterende verreiker van 35 meter vroeger al het wereldhoogterecord gevestigd, maar doen er nu dus nog een kleine vier meter bij.

De nieuwe verreiker is gebouwd op hetzelfde chassis als de vorige recordhouder, en kan een maximaal hefvermogen van 4.999kg aan. "Maar zelfs bij de maximale hijshoogte van 38,7 meter kan de nieuwe machine nog 2.000kg tillen", aldus invoerder Collé.

Nog een pluspunt: door het monteren van een speciaal werkplatform wordt zelfs een werkhoogte van 51 meter behaald, wat overeenkomt met de werkhoogte van de hoogste telescoophoogwerkers.

De stage IV motor is "stage V-ready", wat betekent dat hij na plaatsing van een roetfilter zal voldoen aan de in 2019 verwachte nieuwe emissienormen.

Zal voor het eerst te zien zijn op de Bauma-vakbeurs, van 11 tot 17 april in München.