Eerste windturbine Gemini Offshore Windpark geïnstalleerd

Van Oord heeft deze week de eerste windturbine van het Gemini Offshore Windpark geplaatst. De windturbine zal binnenkort de eerste stroom gaan produceren.

Trefwoorden: #Gemini Offshore Windpark, #groene energie, #offshore, #Siemens Wind Power, #Van Oord, #windpark, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - In de komende maanden zullen in totaal 150 windturbines geïnstalleerd worden op 85 kilometer uit de Groningse kust.

De bedoeling is dat het park in het voorjaar van 2017 gereed zal zijn en duurzame energie leveren aan 785.000 huishoudens.

Nadat vorig jaar de elektrische infrastructuur is aangelegd en de 150 turbinefundaties zijn geïnstalleerd, plaatst Van Oord op dit moment de windturbines.

De opgewekte energie zal via het hoogspanningsnet vanuit Eemshaven naar de eindgebruikers gedistribueerd worden.


Over Gemini
Dit offshore windpark in het Nederlandse deel van de Noordzee is met een totale capaciteit van 600 MW één van de grootste windparken ter wereld, zowel in omvang als productie.

Vier projectpartners hebben hun krachten gebundeld: het Canadese duurzame energiebedrijf Northland Power, windturbinebouwer Siemens Wind Power, Van Oord en het afval-, grondstoffen- en energiebedrijf HVC.