Van Gansewinkel opent nieuwe sorteerlijn in Waalse Châtelet

Met de inhuldiging van de nieuwe sorteerlijn in Châtelet levert Van Gansewinkel het bewijs van hun vertrouwen in de groei van de Waalse markt.

Trefwoorden: #afvalscheiding, #Châtelet, #recyclage, #sorteerlijn, #sorteren, #Van Gansewinkel, #Wallonië

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Gansewinkel )

ENGINEERINGNET.BE - De opening gebeurde in aanwezigheid van Carlo Di Antonio, Waals minister van Leefmilieu, Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Vervoer, Luchthavens en Dierenwelzijn.

Van Gansewinkel vroeg aan FEBEM (Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer) en aan de minister om toe te zien op een stabiel wettelijk en economisch kader, wat de ondernemingen in de regio de mogelijkheid biedt tot groeien.

Wim Geens, Directeur Van Gansewinkel België: “Met de sorteerlijn die wij hier gerealiseerd hebben, zijn we in staat om meer grondstoffen uit het afval terug te winnen. Er wordt op deze manier minder afval verbrand. Wij investeerden hiervoor 1 miljoen euro.”

De nieuwe lijn biedt werk aan 7 nieuwe medewerkers, waarvan de helft via sociale beroepsintegratie. Dankzij de semiautomatische sorteerlijn wordt meer dan 65% van de 25.000 ton restafval omgezet in nieuwe grondstoffen.