Start werken Kasteellaan in Gent: hinder op stadsring - verkeer

Op maandag 9 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken op de Kasteellaan (R40) in Gent. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Trefwoorden: #verkeer

Lees verder

Nieuws

( Foto: © AWV )

ENGINEERINGNET.BE - Het stuk stadsring tussen de Gandastraat en het kruispunt met de Heernislaan krijgt een busbaan en apart fietspad. Werken op de stadsring zijn ingrijpend voor het verkeer.

Door per weghelft te werken, blijft steeds één rijstrook open in elke richting. Toch moeten bestuurders de komende zes maanden rekening houden met vertragingen, zeker tijdens de spitsuren.

Wat houden de werken in?
De busbaan en het verhoogd, vrijliggend fietspad worden doorgetrokken vanaf de Gandastraat tot het kruispunt met de Heernislaan. Het kruispunt wordt heringericht en krijgt een 'vierde tak' die aansluit op de parking van de NMBS. Enkel bussen zullen de parking kunnen oprijden. Daarnaast zal wie richting Dampoort rijdt linksaf kunnen richting Visserij. De voetgangersoversteek aan de Gandastraat wordt uitgebouwd tot een met lichten beveiligde, fiets- en voetgangersoversteek.

Hoe rijdt het verkeer?
*In de week van 9 maart maakt de aannemer een doorsteek door de middenberm ter hoogte van de Gandastraat. Dit gebeurt enkel buiten de spitsuren. Plaatselijk is er één rijstrook in plaats van twee.

*Vanaf 14 maart heeft het verkeer op de stadsring (R40) in elke rijrichting één rijstrook in plaats van twee. Fietsers rijden in beide richtingen om via de Ossenstraat en de Eendrachtstraat.