Op- en afrit Aalter E40 enkele dagen dicht - verkeer

Om de aansluiting van de E40 op de tijdelijke parallelweg langs de E40 te maken, gaan de op- en afrit Aalter van de E40 richting Gent afwisselend dicht.

Trefwoorden: #Aalter, #afrit, #Agentschap Wegen en Verkeer, #E40, #oprit, #verkeer, #wegenwerken

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De afrit gaat toe op zaterdag 19 november. De oprit sluit van donderdagavond 1 december tot 5 december. Vanaf 5 december rijdt het verkeer richting Gent over de tijdelijke parallelweg voor anderhalf jaar.

Er geldt een snelheidsbeperking voor alle verkeer en inhaalverbod voor vrachtwagens. Bij te nat of te koud weer kunnen deze data nog wijzigen.

De afrit Aalter van de E40 richting Gent is afgesloten van 6.00u tot 20.00u. Het verkeer moet doorrijden op de E40 tot de afrit Nevele, daar kan men keren en terugrijden tot de afrit Aalter richting kust.

Van donderdag 1 december tot maandag 5 december gaat de oprit Aalter dicht. Het verkeer kan de E40 oprijden richting kust, keren aan het op- en afrittencomplex in Beernem en terugrijden richting Gent.

Vanaf 5 december rijdt het verkeer richting Gent vanaf 6.00u op de tijdelijke parallelweg. Er zijn drie versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 90km/u. Vrachtwagens mogen maximaal 70km/u rijden en niet inhalen. De omleiding via de tijdelijke parallelweg duurt anderhalf jaar (voorjaar 2018).

Het verkeer richting kust zal ook over 3 versmalde rijstroken rijden ter hoogte van het complex. De aannemer neemt de linkerrijstrook in om veilig te kunnen werken. Ook hier zal een snelheidsbeperking ingevoerd worden voor de auto's (90km/u) en vrachtwagens (70km/u). Vrachtwagens mogen ook hier niet inhalen. Deze situatie duurt tot eind januari 2017.


(illustratie: publicdomainvectors.org)