Vrachtwagens ’s nachts goedkoper door Liefkenshoektunnel

Vanaf 1 juli 2017 kunnen vrachtwagens, die gebruik maken van de Liefkenshoektunnel, profiteren van een verlaagd nachttarief. Dit kan leiden tot een besparing tot 75 %.

Trefwoorden: #Liefkenshoektunnel, #logistiek, #toltunnel, #vrachtwagens tarieven

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De verlaging van het nachttarief kadert in een algemene ambitie om een betere spreiding van het Antwerpse goederenverkeer te bekomen.

Op 20 maart ging ook al de nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse Haven van start. Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook ’s nachts geladen en gelost worden, waardoor de filedruk in en rond Antwerpen zou moeten afnemen.

Ter ondersteuning en versterking van dit initiatief heeft de raad van bestuur van nv Tunnel Liefkenshoek beslist om de vrachtwagentarieven gedurende de nachturen drastisch te verlagen en nog slechts één tarief te hanteren.

Concreet betekent dit dat Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gelijkschakelt.

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert deze wijziging het tarief met 75 %: De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.