Zeehaven van Brugge beter bereikbaar via nieuwe A11-autosnelweg

Eind augustus zal de nieuwe A11-autosnelweg tussen Brugge en Westkapelle (Knokke-Heist) helemaal klaar zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) organiseert een groot openingsfeest.

Trefwoorden: #autosnelweg, #logistiek, #verkeer, #wegen, #Zeehaven van Brugge

Lees verder

Nieuws

( Foto: Willemen Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Op zaterdag 26 augustus kan de nieuwe 12 km lange snelweg per fiets, te voet of zelfs in een treintje ontdekt worden. Dit dag wordt ook de beweegbare brug over het Boudewijnkanaal officieel ingehuldigd door Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts.

De A11 heeft drie belangrijke doelstellingen. Enerzijds zorgt de snelweg voor een vlotte verbinding tussen de N31 in Brugge en de N49 in Knokke-Heist. De nieuwe weg maakt de Zeehaven van Brugge beter bereikbaar en verhoogt de verkeersveiligheid doordat havenverkeer en lokaal verkeer van elkaar gescheiden zijn.

Anderzijds vergroot tegelijkertijd de leefbaarheid en woonkwaliteit van de regio. Het lokale verkeer kreeg nieuwe verbindingswegen en veilige fietsroutes brengen fietsers op een aangename manier naar de verschillende polderdorpen.

Tot slot zorgt de gloednieuwe A11 ervoor dat ook toeristen vlot naar de Oostkust en terug rijden.