Team Formula Electric Belgium onthult ontwerp van groene racewagen

37 technische studenten KU Leuven en Thomas More ontwerpen nog performanter elektrische bolide dankzij reeks innovaties waaronder Drag Reduction System en tractie- en vectorcontrole.

Trefwoorden: #Formula Electric Belgium, #Formula Student competitie, #groene racewagen, #KU Leuven, #technische studenten, #Thomas More

Lees verder

Opleiding

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Formula Electric Belgium is een samenwerkingsproject tussen masterstudenten Industrieel Ingenieur van de KU Leuven en studenten Autotechnologie, Ontwerp- en Productietechniek en Elektronica-ICT van Thomas More om een nieuwe elektrische racewagen te bouwen.

De opdracht van de 37 studenten bestaat erin op amper 9 maanden tijd een volledige nieuwe bolide te ontwerpen en construeren. En ze zijn goed op weg om de deadline te halen: na zes maanden hebben ze gisteren het ontwerp van hun 'Umicore Isaac' aan de buitenwereld getoond.

Ook dit jaar zitten er opnieuw enkele belangrijke innovaties in het ontwerp. Zo werd voor het eerst een actieve demping ontworpen voor de ophanging van de wagen. Een geoptimaliseerd aeropakket met DRS (Drag Reduction System) moet zorgen voor meer grip in de bochten, terwijl softwarematige tractiecontrole en vectorcontrole voor een betere verdeling van het vermogen van 120kW tussen de aangedreven wielen zorgen.

Het afgewerkte product wordt begin juni officieel voorgesteld. Daarna zullen de studenten deelnemen aan de Formula Student competities in het Engelse Silverstone, het Duitse Hockenheim en het Spaanse Barcelona. Daar zullen ze als enige Belgische team ons land verdedigen.


ACHTERGROND
Het project kadert in een postgraduaatopleiding innoverend ondernemen voor ingenieurs, dat aan alle grote Vlaamse universiteiten gevolgd kan worden. Eén van de belangrijkste functies van de opleiding is om studenten onder te dompelen in de wereld van de ondernemer door hen volledig zelfstandig te laten werken aan een project naar keuze. Zo komen de studenten in aanraking met management, projectplanning, ondernemerschap en innovatie. Het afleggen van het traject bereidt hen voor op een succesvolle carrière.