Interview met Rudi Borgmans van BEIS België

De nieuwe general manager van industrieel dienstverlener Brand Energy & Infrastructure Services, Rudi Borgmans krijgt meteen heel wat uitdagingen op zijn bord.

Trefwoorden: #Brand Energy & Infrastructure Services, #industrieel dienstverlener, #Rudy Borgmans

Lees verder

HR

( Foto: BRAND )

ENGINEERINGNET.BE - «Niet alleen het marktaandeel in België vergroten, maar ook de naambekendheid, want de organisatie heeft de afgelopen jaren nogal wat veranderingen ondergaan».

Met het diploma communicatiewetenschappen op zak is Rudi Borgmans in 1983 in de industriële dienstverlening terechtgekomen. Startend in het prille begin als administratief medewerker klom Rudi op tot Gedelegeerd Bestuurder bij Hertel.

«Het doorlopen van alle afdelingen binnen een industriële dienstverlener heeft me de mogelijkheid geboden om de inhoud van elke functie binnen een organisatie goed te leren kennen.

Zo ontstaat er ook wederzijds respect tussen alle medewerkers van de werkvloer tot het management. Iedere schakel in de ketting is belangrijk, want enkel als de ketting gesloten is, loopt ze gesmeerd», aldus Borgmans.

Waarom heeft u voor BRAND gekozen als volgende carrièrestap?
«Binnen deze organisatie is alles aanwezig om een volwaardige partner te zijn voor de industriële klanten in België, getuige onze onderhoudscontracten bij gerenommeerde opdrachtgevers.

De voornaamste taak nu van onze Belgische organisatie is om ons marktaandeel verder uit te breiden. Dit doen we door kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden vanuit een doordrongen veiligheidsbeleving met geschoolde mensen die met fierheid de kledij van ons bedrijf dragen.

Daarnaast hebben we ook aan naambekendheid veel te winnen omdat onze organisatie het laatste decennium nogal wat naamsveranderingen heeft ondergaan».

Hoe kan uw nieuwe werkgever toegevoegde waarde bieden?
«Stellingbouw, maar zeker ook rope access en hoogwerkers, zorgen ervoor dat iedereen op een veilige manier werken op hoogte kan uitvoeren.

Kwaliteitsvolle en professioneel gemonteerde isolatie en beplating garanderen een minimum aan energieverlies en de juiste temperaturen van het medium dat door hun apparaten en leidingen stroomt.

Beide specialismen worden vaak onderschat maar zijn van essentieel belang in een onderhouds- of projectomgeving. Wij denken als bedrijf proactief mee om preventief onderhoud te doen.

Intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en contractor kan leiden tot kostenbesparingen bij beide organisaties. We besteden dan ook veel aandacht aan een uitstekende planning, voorbereiding en een vlotte doorlooptijd».

Welke rol spelen de medewerkers?
«Die zijn van goudwaarde. Zij vertegenwoordigen het bedrijf bij onze klanten en moeten niet enkel professioneel 'outstanding' maar ook doordrongen zijn van een veiligheidscultuur die een zero tolerance naar ongevallen en incidenten als vanzelfsprekend beschouwt.

Als onze medewerkers iets niet veilig kunnen doen, mogen ze de taak niet aanvatten: je doet het veilig, of je doet het niet! Dit vraagt veel energie, aanwezigheid op de werven, psychologie en vooral volharding en overtuiging.

Veiligheid wordt niet gegarandeerd binnen een bedrijf door de veiligheidsdienst, maar wordt gedragen door iedereen binnen de organisatie van top tot werkvloer!».

U bent nu een half jaar werkzaam bij uw nieuwe werkgever. Waar bent u trots op?
Rudi: «Mooie eerste successen zijn zeer zeker de verlenging en uitbreiding van het onderhoudscontract stellingbouw en isolatie bij ArcelorMittal Gent en het behalen van een grote isolatieopdracht voor het Skyline-project bij BASF.

Dit is het resultaat van een team dat intensief heeft gezocht naar efficiëntie- en rendementsverbeteringen.

En onlangs hebben we een nieuw kantoor aan de Ankerrui in Antwerpen betrokken. Een mooie start bij een mooi bedrijf!»


Meer informatie:
Brand Energy & Infrastucture Services
T +32 (0)3 770 89 91
be@beis.com - www.beis.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.