Belgische heftruckgroep TVH neemt Deense Dantruck over

Wereldwijde leverancier van heftrucks met hoofdkwartier Waregem voegt opnieuw overname toe aan zijn al goed gevulde palmares: het heeft het Deense DanTruck ApS ingelijfd.

Trefwoorden: #DanTruck, #heftruck, #overname, #TVH

Lees verder

Techniek

( Foto: TVH )

ENGINEERINGNET.BE - DanTruck ApS ontstond in 2000 door de fusie van de Deense concurrenten DanTruck en Heden. Het fusiebedrijf is gespecialiseerd in de bouw van compacte heftrucks en bestrijkt via zijn netwerk heel Europa.

In totaal produceerde de firma in de loop van zijn bestaan bijna 10.000 heftrucks. Het onderdelengamma telt zo’n 18.000 referenties.

TVH Group in Waregem meldt nu alle activa van DanTruck overgenomen hebben. Als een eerste direct gevolg van de overname zal TVH vanaf 21 maart exclusief de originele DanTruck- en Heden-onderdelen gaan verkopen.

Naast de onderdelen nemen de Belgen naar verluidt ook de leveranciers- en klantenportefeuille over. Het overnamebedrag zelf werd niet vrijgegeven.

‘Deze overname zorgt voor een verdere uitbreiding van ons bestaande gamma aan heftruckonderdelen. Bovendien zal de one-stop-shop-ervaring voor onze klanten hierdoor vergroten’, stelt Kristof Bolle, Director Sales Industrial Equipment Parts & Accessories.


ACHTERGROND
TVH rijgt de overnames aan elkaar. Het nam de afgelopen 5 jaren de leverancier van (wissel)stukken Tractiv (Bepco, Tracpieces, Euresa, Agripieces) over, het verhuurbedrijf mateco, de Spaanse fabrikant van voorzetstukken CAM srl en het Nederlandse Gunco, de voormalige verhuurdivisie van PON. TVH is vandaag een wereldwijde leverancier met klanten in meer dan 170 landen. De groep bestaat uit twee business units: TVH Parts en TVH Equipment.