NS investeert 24 miljoen euro in verbouwing Maastrichtse werkplaats

Vorige is de sloop begonnen van een deel van de Maastrichtse werkplaats van NS-dochter NedTrain. Doel is om de 145-jaar oude werkplaats klaar te maken voor de toekomst.

Trefwoorden: #NedTrain, #NS, #onderhoud, #spoorwegen, #treinen, #werkplaats

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL - De eerste sloopactie werd verricht door wethouder Van Grootheest, een monteur en een conducteur om te benadrukken hoe belangrijk goed onderhoud is voor het treinverkeer in ons land.

De nieuwe hal die gebouwd wordt komt op de plaats van de bestaande 145 jaar oude hal. Volgens Leo van Dongen van NedTrain is de komst van de nieuwe hal een belangrijke investering voor de toekomst.

De nieuwe hal is nodig vanwege het onderhoud aan de nieuwste Sprinters van NS. De bouw van de nieuwe hal vereist een totale investering van 24 miljoen euro. Met deze investering wordt de bestaande onderhoudscapaciteit flink verhoogd en kunnen ook andere typen treinen worden onderhouden.

Waar bij ouder materieel het onderhoud werd gedaan aan de onderkant van de trein in een zogenaamd putspoor, is dit bij nieuwe treinen vanaf de bovenzijde. Dit vraagt om een andere inrichting van de werkplaats met hoge bordessen. De hal was na zo’n lange historie ook toe aan een opknapbeurt.

Vanwege de nieuwbouw blijft de Maastrichtse vestiging van NedTrain ook de komende jaren een belangrijke bron van technische en innovatieve werkgelegenheid in Zuid Limburg.

Nu werken er 150 veelal technische medewerkers. Door de vergrijzing en groei is er ook behoefte aan nieuwe instroom. Met name de eigen bedrijfsschool van NS (De Techniekfabriek) zoekt de komende jaren de nodige technische talenten uit Zuid-Limburg.

Dit voorjaar worden nog 10 monteurs gezocht voor De Techniekfabriek uit Zuid-Limburg.

De bouw zal volgend jaar zomer worden afgerond als alles volgens plan verloopt. In de tussentijd wordt doorgewerkt in een kleinere hal.


( foto: NS)