Arcadis en Dura Vermeer herschikken aandelenpakket ASSET Rail

Engineeringbedrijf Arcadis en bouwconcern Dura Vermeer breiden hun belang in bedrijf voor spoorwegonderhoud ASSET Rail uit. "Zo kunnen we klanten op andere plaatsen in de wereld helpen"

Trefwoorden: #arcadig, #asset rail, #dura vermeer, #engineering, #maintenance, #onderhoud, #spoor

Lees verder

Techniek

( Foto: ASSET Rail )

ENGINEERINGNET.NL - Arcadis en Dura Vermeer kopen samen een aandelenpakket van 40% over van het investeringsbedrijf Egeria. In de nieuwe constellatie heeft Arcadis in totaal een belang van 40% en Dura Vermeer 60 %. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Spooronderhoudsaannemer ASSET Rail werd in 2006 opgericht door Arcadis (20%), Dura Vermeer (40%) en Imtech (40%) om onderhoud van het spoor te organiseren.

Na het faillissement van Imtech nam Egeria het bedrijfsonderdeel Imtech Traffic & Infra over, waar ASSET Rail deel van uitmaakte. Op dit moment beheert het bedrijf de contractgebieden Gelre en Eemland.

Algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis: "Met de specialistische kennis binnen ASSET Rail kunnen we ook klanten op andere plaatsen in de wereld helpen. Ten tweede is ASSET Rail een mooi bedrijf dat we samen met Dura Vermeer verder gaan uitbouwen.’’