Overname Safegate maakt van ADB onbetwist wereldmarktleider

Fabrikant van luchthavenverlichting ADB in Zaventem neemt samen met Franse PAI Partners zijn concurrent Safegate over. Met 900 werknemers wordt ADB Safegate de absolute wereldmarktleider.

Trefwoorden: #ADB, #adb safegate, #pai partners, #safegate

Lees verder

Techniek

( Foto: ADB, Christian Onselaere )

ENGINEERINGNET.BE - ADB, tot 2009 nog een onderdeel van Siemens, verzet zijn bakens in de wereld van de luchthavenverlichting en -signalisatie. Het Zaventemse bedrijf koopt samen met zijn eigenaar PAI Partners zijn sectorgenoot Safegate over voor een niet nader genoemd bedrag.

Het Zweedse Safegate is net als ADB Airfield Solutions zelf een fabrikant en installateur van uitrustingen voor luchthavens. Beide bedrijven hebben luchthavenverlichting gemeen, maar Safegate legt zich ook toe op systemen voor het bewaken en beheren van de gates en toegangswegen.

Door de overname wordt het nieuwe ADB Safegate onbetwist de grootste aanbieder in zijn discipline. "Samen hebben we meer dan 2.000 luchthavens in 175 landen in portefeuille", aldus CEO Christian Onselaere. In totaal telt de groep nu meer van 900 werknemers in 20 landen.

ADB verzet momenteel letterlijk zijn bakens. Enerzijds onder impuls van devstrengere regelgeving en de stijgende trafieken, maar anderzijds evolueert de verlichtingstechnologie zelf ook naar intelligenter en energiezuiniger - en dus complexer - systemen.

Als onderdeel van zijn toekomststrategie streeft ADB daarom naar consolidatie: zo kocht het enkele jaren geleden nog het Duitse Lucebit en nu dus ook het Zweedse Safegate.