Gimv investeert 4 miljoen euro in biofarmabedrijf Topas Therapeutics

Gimv meldt dat het 4 miljoen euro gaat investeren in Topas Therapeutics, een biofarmaceutisch bedrijf dat een unieke immunotherapie ontwikkelt voor de behandeling van auto-immuunziekten.

Trefwoorden: #auto-immuunziekte, #biopharmaceutisch bedrijf, #Gimv, #immunotherapie, #investering, #Topas Therapeutics

Lees verder

Techniek

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investering maakt deel uit van een totale serie A-financieringsronde van 14 miljoen euro van een consortium van gespecialiseerde investeerders in life sciences zoals Epidarex Capital, EMBL Ventures en Evotec.

Topas Therapeutics (uit het Duitse Hamburg) heeft een unieke technologie ontwikkeld om antigeen-specifieke immuuntolerantie te induceren. Deze nieuwe methode heeft het potentieel om op een efficiëntere en veiligere manier auto-immuunziekten, allergieën en immuunreacties als gevolg van medicatie te behandelen.

Dankzij deze financiering kan Topas de ontwikkeling van zijn gepatenteerde platform voor tolerantie-inductie versnellen en kan het zijn producten verder ontwikkelen tot de 'proof of concept'-fase.

Het bedrijf is een spin-out van Evotec, een globale speler op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen.