Opening nieuwe tunnel in Liedekerke tegen eind april 2016 - verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrabel hebben de voorbije maanden verder gewerkt aan de afwerking van de nieuwe tunnel en de nieuwe weg erdoor in Liedekerke.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen en Verkeer, #Infrabel, #tunnel, #wegen & verkeer, #wegenwerken

Lees verder

Nieuws

( Foto: © AWV )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe tunnel onder het station van Liedekerke is bijna klaar. Op dit moment worden de laatste werken uitgevoerd en wordt alles afgewerkt.

Daarnaast werkt Infrabel ook verder aan de verlenging van de perrons. Hiervoor werden ondertussen de eerste wachtbuizen aangelegd.

Wegen en Verkeer moet in de komende weken nog de openbare verlichting langs de weg plaatsen. Volgens de huidige planning worden de nieuwe tunnel en de nieuwe weg tegen eind april opengesteld voor het verkeer.

NMBS start in april 2016 met de bouw van het nieuwe station Liedekerke. Het nieuwe stationsgebouw komt in tegenstelling tot het vorige station aan de kant van het centrum.

Na de openstelling van de tunnel verplaatsen de werken van Wegen en Verkeer zich in mei naar de Stationsstraat. Tijdens de werken, die ongeveer drie maanden duren, wordt de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer.

Er wordt tijdelijk een omleiding ingesteld via de Affligemsestraat en de Muilenstraat. De exacte startdatum van de werken in de stationsstraat is nog niet bekend.

Na de werkzaamheden in de stationsstraat wordt er gewerkt aan de nieuwe parking aan de kant van Denderleeuw. Dit gebeurt volgens de huidige planning tussen juli en september.

In het najaar starten vervolgens de werken aan de nieuwe fiets- en wandelbrug over het natuurgebied.