Registratie werknemers bouwonderneming geautomatiseerd

Elke bouwonderneming is verplicht om dagelijks op de werf aanwezige werknemers elektronisch aan te melden bij de RSZ. ITmobile levert nu soft-/hardware om die registratie te automatiseren.

Trefwoorden: #badge, #bouwwerf, #hardware, #ITmobile, #registratie, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De wetgeving voor bouwondernemingen verplicht de ondernemingen om dagelijks op de werf aanwezige werknemers elektronisch aan te melden bij de RSZ.

Dit houdt in dat de administratieve afdeling op elk moment van de dag verantwoording over hen moet kunnen afleggen.

Wanneer ze dit niet kan en de RSZ een controle uitvoert, is de bouwonderneming in overtreding. Met een flinke boete voor aannemer én werknemer tot gevolg. Dit geeft zowel de directie als de werknemer meer stress, ofwel ‘wervositeit’.

ITmobile wil de aanwezigheidsregistratie vereenvoudigen met behulp van slimme hard- en software, die op basis van GPS kan vaststellen wanneer een werknemer op de werf is gearriveerd. Zo moet deze zich niet langer zelf actief bezig houden met de registratie.

Xavier Moerman, directeur van ITmobile België: “Werknemers moeten alleen nog hun bedrijfspas of ConstruBadge scannen wanneer ze in hun auto stappen. Onze software doet de rest.”


ACHTERGROND
De wet inzake aanwezigheidsregistratie geldt momenteel voor alle bouwprojecten met een minimale waarde van 500.000 euro. De hoge boetes bij verzuim zijn niet min: 6.000 euro per inbreuk per medewerker en voor de medewerker zelf een boete van 600 euro.