MBS installeert in recordtempo gevels van Antwerps studentencomplex

Het Limburgse houtskeletbouwbedrijf Machiels Building Solutions (MBS) is vorige week gestart met de montage van de gevels van een Antwerps studenten- en appartementencomplex.

Trefwoorden: #houtskeletbouwbedrijf, #Machiels Building Solutions, #MBS, #oosevelt Square, #Urbicoon

Lees verder

Techniek

( Foto: MBS )

ENGINEERINGNET.BE - Het Antwerps studenten- en appartementencomplex bevindt zich op de Roosevelt Square in hartje Antwerpen. In nog geen 2 weken tijd zullen zowel de voor- als achtergevel van dit 8 verdiepingen hoge gebouw kant en klaar afgewerkt zijn.

Urbicoon, investeerder van het project Roosevelt Square, heeft heel bewust voor deze innovatieve bouwmethode gekozen. Reeds in de conceptfase werd veel aandacht besteed aan het duurzame karakter van het gebouw en de hoge graad van prefabricatie.

De geprefabriceerde houtskelet gevelelementen van MBS bieden tal van voordelen: snelle uitvoeringstermijn, minder hinder voor omwonenden, gegarandeerde kwaliteit en een perfecte thermische, waterdichte en luchtdichte schil zijn de belangrijkste troeven. De combinatie van al deze factoren maakt het geheel financieel aantrekkelijk.

Filip Vercauteren, General Manager van MBS: “In onze industriële productievestiging in Genk worden de houtskeletelementen afgewerkt met een geventileerd vliesgevelsysteem. Dit vliesgevelsysteem bestaat uit innovatieve geprefabriceerde steenstrippanelen. Vervolgens wordt het aluminium buitenschrijnwerk met aluminium raamomkastingen ingebouwd in de houtskeletelementen en kunnen deze volledig afgewerkt naar de werf vervoerd worden.”

Herman Vluymans, Managing Director van Urbicoon: “De demonteerbare voorgevels maken ook aanpassingen in de toekomst eenvoudiger. Het gebouw zou in de toekomst immers een nieuwe bestemming kunnen krijgen en dan kan het op een vrij eenvoudige manier ontmanteld worden en van een nieuwe voorgevel voorzien worden die voldoet aan de normen die op dat moment gelden.“