Umicore investeert 160 miljoen in extra capaciteit NMC kathodematerialen

Umicore kondigde vandaag een versnelling aan van haar investeringen in de capaciteitsuitbreiding voor NMC (nikkel-mangaan-kobalt) kathodematerialen tegen 2018.

Trefwoorden: #elektrische voertuigen, #kathodematerialen, #nikkel-mangaan-kobalt, #NMC, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore - Marc Grynberg )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore acht deze versnelling nodig om aan de sterk toegenomen vraag naar materialen voor gebruik in hybride en elektrische voertuigen te voldoen.

Het uitbreidingsprogramma gaat gepaard met investeringen van ongeveer 160 miljoen euro, gespreid over een periode van drie jaar. Het betreft investeringen in de bestaande faciliteiten in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals nieuwe investeringen ("greenfield") op aangrenzende grond op beide locaties.

Het bedrijf zal er haar nieuwste generatie, intern ontwikkelde, productietechnologieën inzetten, wat zal toelaten om de capaciteit te verdrievoudigen tegen eind 2018 en dit voor een breed scala aan materiaaltypes.

De omschakeling naar elektrische voertuigen wordt gedreven door de noodzaak om de CO2 uitstoot terug te dringen en de luchtkwaliteit te verbeteren. In vele regio's wordt dit ondersteund door een ambitieuze wetgeving op het vlak van uitstootgassen.

De NMC kathode-materialen van Umicore spelen een sleutelrol voor het boeken van de noodzakelijk vooruitgang inzake batterijtechnologie met het oog op het verbeteren van het rijbereik en het terugdringen van de totale eigendomskost van elektrische voertuigen.

Marc Grynberg, CEO of Umicore: "Wij hebben een unieke positionering in kathodematerialen en deze nieuwe investeringen onderlijnen onze ambitie om wereldleider te zijn op het vlak van materialen die schone mobiliteit mogelijk maken."