Oprichting innovatief biotechbedrijf Orionis Biosciences

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en UGent kondigen de oprichting aan van Orionis Biosciences. Deze start-up focust zich op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Trefwoorden: #biotechbedrijf, #Excel Venture Management, #innovatief, #Orionis Biosciences, #start-up, #UGent, #V-Bio Ventures, #VIB

Lees verder

Techniek

( Foto: © VIB - Jan Tavernier )

ENGINEERINGNET.BE - De start-up Orionis Biosciences heeft vijf miljoen opgehaald bij een internationaal investeerdersconsortium geleid door Excel Venture Management uit Boston (VS).

V-Bio Ventures, een investeringsfonds dat nauw samenwerkt met VIB, participeerde ook in de investeringsronde. Het bedrijf bezit de commerciële rechten op een arsenaal aan technologieën voor medicijn-ontwikkeling afkomstig van mede-oprichter Prof Jan Tavernier (VIB/UGent) en onderzoekspartners.

Orionis Biosciences zal zijn activiteiten uitvoeren in het Technologiepark in Gent en in Boston (VS). De CEO en mede-oprichter van het bedrijf is Dr Niko Kley, een expert in medicijn-ontwikkeling en ervaren ondernemer die eerder ook het succesvolle FORMA Therapeutics mee oprichtte.

Prof Jan Tavernier, wetenschappelijk mede-oprichter en CTO: “Translationeel onderzoek heeft altijd centraal in onze activiteiten en onderzoeksfilosofie gestaan. Het schenkt dan ook enorm veel voldoening om te zien dat onze wetenschappelijke resultaten zullen leiden tot nieuwe medicijnen en zo een directe impact zullen hebben voor zowel patiënten als de maatschappij.”

Dr. Steve Gullans, Algemeen Directeur bij Excel Venture Management: “Door de strategische samenwerking met VIB is Orionis Biosciences goed geplaatst om samen te werken met vooraanstaande farmacie- en biotechnologiebedrijven in verschillende domeinen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie precisie-medicijnen.”