84 jobs weg bij Ben Fresh door centralisatie Greenyard Foods

Ben Fresh, deel van Greenyard Foods, heeft de intentie tot sluiting aangekondigd van de logistieke activiteiten in Oevel. Het plan treft 84 arbeidsplaatsen in de logistieke afdeling.

Trefwoorden: #Ben Fresh, #Greenyard Foods, #logistiek, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Ben Fresh )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van deze operatie is deze activiteiten te centraliseren binnen de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver.

35 medewerkers van Ben Fresh, actief in administratieve en commerciële functies, zouden tewerkgesteld worden in Sint-Katelijne-Waver. De netto impact op de tewerkstelling wordt positief ingeschat, dankzij de voorziene creatie van extra jobs in Sint-Katelijne-Waver.

In de afgelopen jaren kende Ben Fresh, een succesvolle direct-store-delivery specialist van verse producten, een heel sterke groei. Dit leidde tot toenemende logistieke uitdagingen, zoals een gebrek aan magazijnoppervlakte.

Om verder te kunnen groeien en te beantwoorden aan de evoluties in het Belgische retaillandschap en de veranderende trends in winkelformules, ging Ben Fresh op zoek naar een oplossing.

Wanneer deze intentie wordt bevestigd, zou dit resulteren in de sluiting van de logistieke activiteiten in Oevel. Er zou gebruik gemaakt worden van een nieuw logistiek platform, beheerd door de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver.

Ben Fresh betreurt de gevolgen die het plan kan hebben voor de betrokken werknemers en engageert zich tot een open en constructieve dialoog. De werknemers die bij de herstructurering betrokken zijn, worden geholpen bij het vinden van een nieuwe job.