Assemblage en automatisering van appendages voor leidingwerk - vakbeurs

Op Pumps & Valves 2016: Belgische aanbieder van afsluiters en automatisering PRODIM wil na nieuwe Nederlandse vestiging in 2015, ook naar Frankrijk trekken. "We assembleren in België"

Trefwoorden: #afsluiters, #automatisering, #Prodim, #Pumps & Valves

Lees verder

Productnieuws

( Foto: PRODIM )

ENGINEERINGNET.BE - De procesindustrie vraagt van zijn leveranciers steeds meer kennis van mogelijkheden en oplossingen, van de kwaliteit en levensduur van de producten, de volledigheid in productgamma, en flexibiliteit in service.

Wat afsluiters, automatisering en randapparatuur betreft, mag leverancier en exposant op Pumps & Valves 2016 PRODIM een referentie in al deze gebieden genoemd worden. Het bedrijf, opgericht in 1981, heeft een team mensen die elk al meer dan 20 jaar in de branche actief zijn. Dit team is - om haar groei over de jaren te ondersteunen - aangevuld met dynamische jongeren die servicegericht denken en handelen

In de beginjaren focuste PRODIM zich vooral op corrosievaste afsluiters in kunststof. Klanten waren de chemische wereld, de landbouw en de watertechnologie. Later werd dit gamma uitgebreid met onder andere glasvezelversterkte kunststofbuizen en toebehoren in polyester, vinylester of epoxy.

In 2006 stapte Freddy Franceus in het management. Hij versterkte het team productspecialisten en profileerde PRODIM als totaalleverancier in appendages voor leidingwerk.

De automatisering werd aangevuld met een volledig gamma kogelkranen (van floating ball tot trunnion mounted, van soft seated naar metal seated) en vlinderkleppen (van eenvoudig gietijzer tot high performace 4-offset metal seated).

Naast het standaard materiaal - dat niet meer standaard is door haar hoge kwaliteit - levert het bedrijf ook de appendages voor speciale toepassingen: kleppen voor in cryogene toepassingen, stoomkoelers (superheaters), drukregelaars en veiligheidskleppen.

Ook veiligheidstoebehoren zoals tankbeveiliging en flensbeschermers (beletten van wegspuiten van product in geval van gescheurde flensdichting), gespecialiseerde ommanteling voor o.a. vuurbescherming of afdekkappen voor de stangen van lineaire afsluiters (wat naast mechanische bescherming van de stangen ook struikelende operatoren moet beschermen tegen ernstige kwetsuren).

Het bedrijf - met VCA-keuring - kan vandaag instaan voor samenbouw van complexere oplossingen in de eigen workshop. Ze verleent niet enkel assistentie bij de keuze van de oplossingen, maar ook bij de indienstname op de werf. Zeker voor de automatische klepaansturingen kan de aanwezigheid van een specialist heel wat tijd doen besparen.

Sinds begin 2015 is de PRODIM Groep ook uitgebreid met een vestiging in Nederland, waarbij Michel Dekkers en zijn team zich richten op de Nederlandse industrie met technisch en commercieel advies op het gebeid van afsluiters, aandrijvingen en automatisering. Focus ligt hier op de Oil & Gas, (Petro) chemie en tankopslag.

In 2016 staat er ook een uitbreiding van de PRODIM groep in Frankrijk gepland.


Te zien op Pumps & Valves 2016 op stand G4100.

Meer informatie:
PRODIM N.V.
Antoon Van Osslaan 1/20
B-1120 Neder-over-Heembeek
Tel: +32 (0)2 726 33 00

PRODIM Netherlands BV
Jacoba van Heinsbergstraat 24
NL-4854 EJ Bavel
Tel: +31 (0)76 532 96 16
www.prodim.bizinfo@prodim.biz



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Leestip