Eisen van UPTR en Defraine in kort geding over kilometerheffing verworpen

De Voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Luik heeft de eisen van UPTR, en de vervoerder Defraine in kort geding over de hele lijn afgewezen.

Trefwoorden: #beroepsvereniging voor transport en logistiek, #kilometerheffing, #kortgeding, #transportfirma Defraine, #UPTR, #Viapass

Lees verder

Nieuws

( Foto: Viapass )

ENGINEERINGNET.BE - De Luikse rechter heeft de eis van beroepsvereniging voor transport en logistiek (UPTR) ten eerste verworpen omdat de beroepsvereniging geen persoonlijk belang heeft om de kilometerheffing aan te vechten.

En ten tweede, ten aanzien van de transportfirma Defraine heeft de rechter geoordeeld dat de eventuele klachten van die firma geen reden kunnen zijn om het systeem van de kilometerheffing op te schorten, noch om een gerechtsdeskundige aan te stellen, zoals werd gevorderd.

Administrateur-generaal Johan Schoups: “Viapass is tevreden met de uitspraak van de rechter. De uitspraak houdt voor ons tegelijkertijd de bevestiging in dat er geen enkele reden is om terug te komen op de kilometerheffing, wat de overheid met een enorme financiële kater zou hebben opgezadeld.

Een deel van de transportsector beweerde ten onrechte dat het kilometerheffingssysteem onbetrouwbaar zou zijn, omdat bij de opstart een aantal gebruikelijke problemen werden vastgesteld, en dat bepaalde dienstverleners zouden worden bevoordeeld.

Het Belgische kilometerheffingssysteem is integendeel toegankelijk voor alle dienstverleners die gelijk worden behandeld en het systeem werd ook functioneel volledig in lijn met de Europese regelgeving uitgebouwd.”