De Watergroep gaat Indiase stad aan zuiver drinkwater helpen

Boudewijn Van De Steene ondertekende in het Indiase Mumbai een contract voor de uitbouw van drinkwatervoorziening van een deel van Mysore, een stad met meer dan 700.000 inwoners.

Trefwoorden: #De Watergroep, #drinkwater, #Mumbai, #Mysore, #waterleiding, #zuiver water

Lees verder

Techniek

( Foto: De Watergroep )

ENGINEERINGNET.BE - Het contract werd getekend tijdens de Vlaamse handelsmissie in India.

De Indiase economie en samenleving groeien sneller dan de infrastructuur kan volgen. Dat geldt op het vlak van weg- en spoorinfrastructuur, maar ook op het vlak van drinkwatervoorzieningen.

Hoewel steeds meer Indiërs aangesloten geraken op drinkwatervoorzieningen, laten zowel de kwaliteit als de bevoorradingszekerheid vaak te wensen over.

Frank De Poortere van De Watergroep: "Men slaagt er niet in om 7 op 7 drinkwater te garanderen. Men moet soms wijken afsluiten omdat men de bevoorrading niet kan verzekeren."

Samen met IL&FS (Infrastructure Leasing & Financial Services Limited), een grote Indiase groep die naast wegen en spoorwegen ook waterleidingen aanlegt, zal De Watergroep in het zuid-Indiase Mysore meer dan 600 kilometer drinkwaterleidingen leggen die 24/7 drinkwater kan voorzien.

In dit project gaat het gaat om een project met 70.000 aansluitingen, het zal 2 à 3 jaar in beslag nemen en heeft een kostprijs: zo'n 30 miljoen euro.

De Watergroep rekent er ook op dat het samen met zijn Indiase partner ook elders in India nog drinkwaterprojecten kan uitbouwen.