Selor stuurt interne organisatie bij na audit KPMG

Naar aanleiding van de bekendmaking van de resultaten van een audit uitgevoerd door KPMG, maakt Selor bekend dat het de eigen organisatie bijstuurt.

Trefwoorden: #audit, #bijsturen, #HR selectiebureau, #KPMG, #overheid, #Selor

Lees verder

HR

( Foto: Selor )

ENGINEERINGNET.BE - De audit van KPMG bevestigt dat Selor als selectiebureau op de allereerste plaats de nadruk legt op het organiseren van selecties, maar dat daarbij de interne controle op bepaalde domeinen inderdaad voor verbetering vatbaar is.

Als reactie werden onmiddellijk een aantal interne procedures aangepast en worden andere maatregelen op langere termijn voorbereid om de organisatie verder te stroomlijnen.

De uitgevoerde audit was bedoeld om de kernprocessen van de activiteiten van Selor in kaart te brengen en te analyseren en dit met het oog op een optimalisering ervan. Het management en de medewerkers hebben ten volle hun medewerking verleend aan deze audit.

De resultaten van deze audit maken geen gewag van individuele integriteitschendingen, maar ze leggen wel een paar pijnpunten bloot binnen de organisatie, met name op het vlak van documentatie, interne controle en archivering.

De integriteit en de kwaliteit van de procedures en de methodologie daarachter wordt in deze audit op geen enkel moment in vraag gesteld.

Koen Verlinden, gedelegeerd bestuurder a.i. van Selor: “Mijn medewerkers en ik hebben nu al een gedetailleerd actieplan voorgelegd om te verhelpen aan de genoemde pijnpunten. Samen met al onze medewerkers blijven we werken aan een selectiebureau dat een sterke, integere en geloofwaardige HR-partner is voor kandidaten en opdrachtgevers.“


Dit zijn enkele van de maatregelen:

  • de versterking van het interne risicobeheer
  • het voorzien van extra controle bij de procedures voor aankopen
  • een verbetering van het interne controleproces voor de goedkeuring van prestaties.
  • het beheer van de kernprocessen bijsturen en verduidelijken, aan de hand van een duidelijke omschrijving van de taken en rollen van de selectieteams.