GSK voor vierde keer aantrekkelijkste Belgische werkgever

GlaxoSmithKline (GSK) is door 15 000 respondenten in België verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België en wint zo voor de vierde keer de Randstad Award.

Trefwoorden: #aantrekkelijkste werkgever, #esscenscia, #GlaxoSmithKline, #Janssen Pharmaceutica, #Randstad Award, #VBO

Lees verder

HR

( Foto: Randstad )

ENGINEERINGNET.BE- GSK haalt het nipt voor Janssen Pharmaceutica en Brussels Airlines. Andere winnaars dit jaar zijn Google bij de disruptieve brands en Mercedes-Benz die als outperformer het meest positief afwijkt van het sectorgemiddelde.

GSK is dit jaar, in navolging van de Europese Commissie, de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dit blijkt uit een onderzoek (najaar 2015) bij 15 000 respondenten in België.

Maar liefst 51 % zegt graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. GSK haalt het nipt voor Janssen Pharmaceutica en Brussels Airlines en wint voor de vierde keer de Randstad Award, een absoluut record.

Voor de Belgische luchtvaartmaatschappij is het de hoogste score ooit. Het bedrijf slaagde er de voorbije 10 jaar in de aantrekkelijkheid als werkgever zo maar eventjes met 22 procentpunten te verbeteren. Geen enkel bedrijf deed beter.

Mercedes-Benz, die dit jaar ook op de zesde plaats in de algemene rangschikking eindigt, is dit jaar de sterkste outperformer. In deze rangschikking wordt berekend hoeveel de aantrekkelijkheidsscore afwijkt van het gemiddelde van de sector. Mercedes-Benz gaat Estée Lauder en Colruyt vooraf.

Als extra sector werden dit jaar de disruptive brands bestudeerd. Het gaat telkens om bedrijven die in hun sector voor de nodige omwenteling zorgen. De meesten zijn ontstaan in Silicon Valley en zijn bijna constant in het nieuws, waardoor ze erg bekend zijn.

Het is Google die in deze aparte categorie als aantrekkelijkste werkgever uit de bus komt. Maar liefst 61% van de ondervraagden die Google kennen, zouden er graag werken. Nooit haalde een privébedrijf een hogere score in de 16-jarige geschiedenis van het onderzoek.

Google haalt het redelijk afgetekend voor Apple (55%), Tesla (54%) en Facebook (48%). Uber, wiens businessmodel uitdrukkelijk niet op werkgeverschap is gebaseerd, eindigt in de rangschikking als laatste met slechts 14%.