Ontwikkeling stadsbus die rijdt op mierenzuur

VDL Bus & Coach en Team FAST, een groep studenten van de Eindhovense Technische Universiteit, werken aan de ontwikkeling van ’s werelds eerste stadsbus die op mierenzuur rijdt.

Trefwoorden: #methaanzuur, #mierenzuur, #stadsbus, #Team FAST, #TU/e, #VDL Bus & Coach

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.NL - Team FAST heeft afgelopen januari een modelauto gepresenteerd die op mierenzuur rijdt.

"We hebben elektriciteit vloeibaar gemaakt", aldus Tim van Lohuizen van Team FAST. “En we verheugen ons op de uitdaging om samen met VDL Bus & Coach ons systeem verder te ontwikkelen voor toepassing in bussen”.

Menno Kleingeld, directeur VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS) vult aan: “Wij zijn continu op zoek naar nieuwe technologieën die op eenvoudigere wijze de actieradius van zero emissie vervoer vergroten. De omzetting van mierenzuur naar waterstof is één van deze nieuwe, veelbelovende technologieën”.

VDL ETS richt zich op het strategisch belang van E-Mobility en voert binnen VDL Groep alle proefprojecten uit op het gebied van innovatieve transportoplossingen.

Mierenzuur of methaanzuur is een chemische stof die ook in de natuur voorkomt. Als chemisch product wordt het voor diverse toepassingen gebruikt. Onderzoekers van de Technische Universiteit in Eindhoven hebben een manier ontdekt om waterstof snel en efficiënt te transformeren in mierenzuur en omgekeerd: mierenzuur weer terug om te zetten in waterstof.

Mierenzuur als vloeibare energiedrager kan veel makkelijker opgeslagen en vervoerd worden. Bestaande tankstations kunnen voor de energievoorziening gebruikt worden want een bus die op mierenzuur rijdt hoeft niet opgeladen te worden, maar tankt mierenzuur, zoals diesel getankt wordt. Zonder uitstoot van schadelijke gassen en met een veel grotere actieradius dan wat nu gangbaar is bij alternatieve aandrijflijnen.

De bus die in de loop van 2016 de primeur krijgt als ‘s werelds eerste bus op mierenzuur is een VDL Citea Electric met een lengte van 12 meter. De modulaire bouwwijze van de Citea range maakt het mogelijk om te kiezen uit diverse elektrische aandrijvingen, batterijpakketten en laadsystemen waardoor voor ieder inzetgebied de meest ideale en optimale combinatie samengesteld kan worden.

Deze modulaire bouwwijze vergemakkelijkt ook de benodigde aanpassingen voor het rijden op mierenzuur. Zonder consequenties voor de toegankelijkheid, de inrichting van het interieur en het comfort.

Op maandag 25 april tijdens de openingsdag van de Hannover Messe 2016 heeft Team FAST de HighTechXL Pitch Contest gewonnen. Team FAST heeft een cheque ontvangen van 5.000 euro en krijgt daarbij drie maanden huisvesting en lab ruimte in het start-up center High TechXL Plaza op de High Tech Campus in Eindhoven, of in start-up center Blue Innovation Center in Venlo.

Team FAST bestaat uit zo’n 25 studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven. Deze groep studenten houdt zich bezig met het ontwikkelen van technologie die mierenzuur kan inzetten als duurzame, vloeibare en innovatieve energiedrager.

In september 2015 ontstond het team en slechts 4 maanden later, op 14 januari 2016, werd een modelauto gepresenteerd die op deze nieuwe vinding rijdt.


Op de foto v.l.n.r.:
Menno Kleingeld, Managing Director VDL Enabling Transport Solutions, Max Weetzel, Max Aerts en Tim van Lohuizen, Team FAST. Rémi Henkemans, Managing Director VDL Bus & Coach.