Ontwikkeling duurzame celluloseproducten uit verwerking van suikerbieten

AkzoNobel en Royal Cosun zijn een nieuwe samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van nieuwe producten uit cellulose bijproducten afkomstig uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #duurzame celluloseproducten, #Royal Cosun, #suikerbiet

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - De samenwerking, in eerste instantie voor een periode van minimaal 18 maanden, combineert de specialistische kennis van Royal Cosun op het gebied van het scheiden en zuiveren van agrarische bijproducten met AkzoNobels deskundigheid in het chemisch modificeren van cellulose.

Geert Hofman, General Manager - Performance Additives bij het onderdeel Ethylene and Sulfer Derivatives van AkzoNobel: "Deze interessante samenwerking biedt kansen voor de levering van een brede reeks aan innovatieve producten op cellullosebasis voortkomend uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet."

Peter Nieuwenhuizen, RD&I Director van AkzoNobel Specialty Chemicals: "Het inzetten van agrarische bijproducten als een duurzame bron van chemicaliën is duidelijk een grote stap vooruit.

Onze samenwerking met Royal Cosun is gericht op de ontwikkeling en verkoop van nieuwe duurzame producten op cellulosebasis, die gaan dienen als essentiële ingrediënten voor toepassingen bij onze klanten."