Duitse TGW mag nieuwe TVH-magazijn in Waregem automatiseren

TGW Logistics Group zal shuttlesysteem voor plastic bakken installeren in nieuwe spare parts distributiecentrum van 12.000 m² dat TVH naast bestaande magazijn in Waregem gaat bouwen.

Trefwoorden: #TGW, #tvh, #waregem

Lees verder

Techniek

( Foto: TVH )

ENGINEERINGNET.BE - Zoals eerder aangekondigd (zie leestip onderaan) gaat het Waregemse familiebedrijf TVH een gloednieuw distributiecentrum optrekken naast zijn bestaande magazijn. Beide gebouwen zullen met elkaar verbonden worden via een brugconstructie.

TVH distribueert wereldwijd reserveonderdelen voor material handling-uitrusting en
verwerkte bijvoorbeeld in 2014 in totaal ongeveer 8.000 orders per dag. De spare parts zijn opgeslagen in een magazijn dat 500.000 items stockeert. Door de stijgende volumes volstaat die ruimte niet langer, stelt het TVH-management.

Het nieuwe magazijn zal sterk geautomatiseerd en op shuttles gebaseerd zijn. Het contract hiervoor is toegekend aan het Duitse TGW, meldt het Waregemse bedrijf. De Duitsers haalden de opdracht binnen voor een huttlesysteem in 13 gangen en met 50 niveaus.

Dat betekent dat er meer dan 400.000 bakken in het 25 meter hoge shuttle block kunnen opgeslagen worden. Een pickmachine bezorgt de gestockeerde bakken aan de goods-to-person pickstations. Daarnaast zal een conveyornetwerk de opslag- en operationele ruimte met elkaar verbinden.

Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting opgeleverd in 2019.