Genomineerde bedrijven voor de ’Leeuw van de Export 2016’ bekend

Aucxis, Chemicar Europe, iText Group, Eurofins Digital Testing Belgium, MediaGeniX en Nelissen Steenfabrieken zijn de zes genomineerde bedrijven.

Trefwoorden: #buitenlandse export, #export, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #Leeuw van de Export

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Op woensdag 29 juni zal minister-president Geert Bourgeois in Brussel de 2 winnaars bekend maken.

1 winnaar in de categorie met maximaal 49 medewerkers en 1 winnaar in de categorie met 50 medewerkers of meer.

De 6 genomineerden maken niet alleen kans op de prestigieuze trofee, de wedstrijd is ook een unieke kans om (inter)nationaal in de schijnwerpers te komen.

Dit zijn de 3 genomineerde bedrijven in de categorie ‘kleine ondernemingen’:

  1. Aucxis uit Stekene (Oost-Vlaanderen) is gespecialiseerd in automatisering van industriële processen, vaak in nichemarktsegmenten. Het bedrijf exporteert naar bijna 60 landen wereldwijd. In 2015 realiseerden 47 medewerkers een omzet van ruim 6 miljoen euro. Ongeveer 74% daarvan kwam uit export.
  2. Chemicar Europe uit Zwijndrecht (Antwerpen) ontwikkelt, produceert en verkoopt verbruiksartikelen voor de carrosserie. Via lakdistributeurs en -fabrikanten worden deze producten verdeeld in 57 landen wereldwijd. Vorig jaar werd maar liefst 91% van de totale bedrijfsomzet gehaald uit export.
  3. iText Group uit Gent (Oost-Vlaanderen) is een PDF-motor die in web- en andere softwaretoepassingen wordt ingebouwd om PDF-documenten te creëren, bewerken en verwerken.Het aandeel van export in de omzet staat op 98%. Wereldwijd telt het bedrijf 16 medewerkers, waarvan 9 in Vlaanderen. Samen draaiden ze een omzet van ruim 6,5 miljoen euro.

De zijn de 3 genomineerde bedrijven in de categorie ‘middelgrote en grote ondernemingen’:

  1. Eurofins Digital Testing Belgium uit Diepenbeek (Limburg) heeft als corebusiness: het testen van software, embedded software, multimedia en digitale tv-toepassingen, sourcing en certificatie van industriestandaarden. In 2015 waren bij dit testhuis 88 medewerkers aan de slag. Van de omzet van bijna 9,1 miljoen euro kwam 62% uit export.
  2. MediaGeniX uit Groot-Bijgaarden (Vlaams-Brabant) ontwikkelt en implementeert het geïntegreerde softwarepakket WHATS’On. Intussen is het bedrijf een wereldspeler met klanten in Europa, het Midden-Oosten, de VS, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. De 76 medewerkers behaalden in 2015 een omzet van meer dan 21 miljoen euro. Daarvan werd 73% gerealiseerd in het buitenland.
  3. Nelissen Steenfabrieken, een familiebedrijf uit Lanaken (Limburg), is mee bepalend voor het internationale succes van de klassieke Vlaamse baksteen. Het aandeel van hun export in de omzet (bedraagt 66% uit niet-Europese landen. Het bedrijf stelt 53 personeelsleden tewerk. Samen zorgen ze voor een omzet van zo’n 26 miljoen euro.

    (logo: FIT)

Over de Leeuw
Met de Leeuw van de Export bekroont Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks de exportsuccessen van Vlaamse bedrijven, om zo het levensbelang van export voor onze Vlaamse economie te onderstrepen.