AkzoNobel opent grootste technologiecentrum in China

AkzoNobel heeft haar nieuw technologiecentrum ter waarde van 6,5 miljoen euro officieel geopend in het Chinese Songjiang, Shanghai.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #China, #coatings, #innovatieve verven, #Shanghai, #specialty chemicals, #technologiecentrum

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - Voor AkzoNobel wordt dit het grootste onderzoekscentrum in China en zal productinnovatie ondersteunen, alsmede bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve verven, coatings en specialty chemicals.

Het nieuwe centrum is uitgerust met een volledige waaier aan moderne materiaalanalyse- en testfaciliteiten. Op dit moment telt het centrum 150 wetenschappers, een aantal dat tegen 2020 verwacht wordt te stijgen tot 200.

De meerderheid van de producten die door het nieuwe centrum zullen worden ondersteund, zijn watergedragen en op poederbasis, in lijn met de strategische ambities om meer eco-premium oplossingen te ontwikkelen.

Er werd in 2015 in totaal 347 miljoen euro geïnvesteerd in research en development, met een sterke focus op duurzaamheid. Het bedrijf wil ook haar omzet uit downstream eco-premium oplossingen vergroten tot 20% van de omzet tegen 2020. In China staat dit getal al op 30%.

AkzoNobel telt meer dan 7.500 werknemers in China (waaronder 500 in RD&I), met een totale omzet voor China van 1.8 miljard euro over 2015.

Het bedrijf heeft meer dan 30 productielocaties over het gehele land, waarvan 26 locaties RD&I faciliteiten hebben om lokale klanten te ondersteunen.