Didier Snoeck wint BiR&D Award voor onderzoek naar zelfherstellend beton

Dr. ir. Didier Snoeck (UGent) heeft met zijn onderzoek naar zelfherstellend beton de BiR&D Award gewonnen in de categorie 'Science and Technology'.

Trefwoorden: #BiR&D Award, #Didier Snoeck, #onderzoek, #UGent, #zelfherstellend beton

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - Hoewel beton keihard lijkt, is het broos en kwetsbaar voor scheuren waar vocht in kan sluipen. Die scheuren zijn doorgaans behoorlijk duur om te herstellen.

Het onderzoek van Didier Snoeck (faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, UGent) naar cementgebonden materialen met microvezels en superabsorberende polymeren kan een steentje bijdragen aan een oplossing: zelfherstellend beton.

De microvezels beperken de grootte van de scheuren, zodat ze kunnen helen, en de superabsorberende polymeren stimuleren de helingsmechanismen in het beton.

Zelfherstellend beton kan zo haar sterkte volledig terugwinnen. Er zijn minder onderhoudswerken nodig, en constructies met zelfherstellend beton hebben een langere levensduur.

Didier Snoeck (faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) werkte voor zijn onderzoek met verschillende onderzoeksgroepen en universiteiten uit binnen- en buitenland samen.


(bron en foto: UGent)

Over de BiR&D Awards
De ‘BiR&D Awards for Multidisciplinary Research’ zijn jaarlijkse prijzen die toegekend worden aan jonge doctoraatsstudenten, die uitmuntend academisch onderzoek gecombineerd hebben met een multidisciplinaire aanpak van onderzoeksthema’s die een hoge economische, maatschappelijke of ecologische impact hebben.