1.200 brugklassers doen proeven tijdens Game On Drechtsteden

Meer dan 1.200 brugklassers uit de Drechtsteden bezochten begin deze week het techniekevenement Game On Drechtsteden op de schaatsbaan van Dordrecht.

Trefwoorden: #FME, #Game On Drechtsteden, #praktische proeven, #studenten, #techniek

Lees verder

nieuws

( Foto: FME Powered by Dutch Technology )

ENGINEERINGNET.NL - Techniek is leuk. Dat was de boodschap achter Game On Drechtsteden, het eerste techniekevenement voor brugklassers van het vmbo, havo en VWO uit de regio.

Twee dagen lang presenteerden bedrijven uit de Drechtsteden zich op vijf verschillende themapleinen voor ruim 1200 leerlingen.

Hier deden de brugklassers allerlei proefjes; van virtueel lassen tot het opwekken van energie met een fiets en van het testen van een virtuele bril tot het bouwen van een vogelhuisje.

Aan de eerste editie van Game On Drechtsteden deden twintig bedrijven uit de regio mee.

Initiatiefnemer Marco Kirsenstein van werkgeversorganisatie FME: "Zowel de leerlingen als de bedrijven hebben tijdens dit event passie in de techniek gezien. Het is een win-win-situatie: werknemers en werkgevers vinden het erg leuk om over hun technische beroep te praten en de leerlingen reageren daarop met enthousiasme. Dat is echt heel mooi om te zien."

Ook de politici die Game On Drechtsteden deze twee dagen bezochten, reageerden enthousiast op het initiatief van FME. Wethouder Bert van de Burgt opende het techniekevenement met de benadrukking dat het heel belangrijk is dat techniek gepromoot wordt en regionaal bestuurder Peter Verheij noemde Game On een fantastisch event.