Ecorys ontwikkelt intermodale routeplanner voor Oost-West Corridor

Dit is de eerste routeplanner voor het Intelligente Transport Systeem van de Europese Unie, zodat logistieke bedrijven kosten kunnen besparen en hun impact op het milieu verminderen.

Trefwoorden: #Ecorys, #Intelligente Transport Systeem, #intermodale routeplanner, #Intermodal Links, #Oost-West Corridor

Lees verder

Techniek

( Foto: Ecorys )

ENGINEERINGNET.NL - De nieuwe routeplanner voor de Oost-West Corridor wordt ontwikkeld als een plug-in versie van Ecorys' Intermodal Links. De Oost-West Corridor integreert twee Europese corridors: de 'North Sea - Baltic' corridor en de 'North Sea - Mediterranean' corridor.

Intermodal Links is een online zoekmachine die het mogelijk maakt om de beste en snelste intermodale dienstverlener te vinden voor het vervoer van containers tussen 800 terminals in 45 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit meer dan 11.000 directe verbindingen die worden aangeboden door 130 intermodale dienstverleners (spoor, binnenvaart en short sea).

In twee muisklikken wordt het aanbod van intermodale opties getoond tussen herkomst A en bestemming B, inclusief transporttijden en frequenties van de verbindingen en de contactgegevens van de intermodale transport operators en terminals.

Dit is de eerste routeplanner voor het Intelligente Transport Systeem (ITS) van de Europese Unie, zodat logistieke bedrijven kosten kunnen besparen en hun impact op het milieu verminderen. ITS kan een belangrijke rol spelen in het beter benutten van bestaande transportcorridors in de Europese Unie.

Het 80-jaar bestaande Ecorys verricht wereldwijd onderzoek, advies en projectmanagement. Het bedrijf richt zich met name op complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken.

De belangrijkste werkgebieden zijn economie en concurrentiekracht; regio's, steden en vastgoed; energie en water; transport en mobiliteit; sociaal beleid, bestuur, onderwijs, en gezondheidszorg.