Spadel ontvangt “CO2 Neutral” label voor al haar vestigingen

Spadel heeft het “CO2 Neutral” label ontvangen van CO2Logic en Vinçotte voor het geheel van haar vestigingen in Europa. Dit is een mooie bekroning voor een Belgisch bedrijf.

Trefwoorden: #CO2 Neutral label, #CO2-uitstoot, #CO2Logic, #Spadel, #Vinçotte

Lees verder

Techniek

( Foto: Spadel )

ENGINEERINGNET.BE - Spadel is marktleider in de Benelux en sterk regionaal verankerd in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en in 2014 werd uitgeroepen tot de Europese Top-10 van de meest duurzame bedrijven van de European Business Awards.

Duurzaamheid is één van de strategische pijlers van hun ondernemingsstrategie. Ze heeft daarom in 2010 ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd: tegen 2015 een daling met 20% van haar CO2 voetafdruk en om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn.

De eerste doelstelling -20% voor 2015 werd behaald en dat het eind 2015 CO2 neutraal is geworden voor het geheel van haar vestigingen, productiesites en kantoren, in Europa.

Het CO2 Neutral label werd overhandigd op de eerste workshop dat te Spadel plaatsvindt rond de implementatie van het engagement dat de leden van het MVO-netwerk The Shift hebben genomen in het kader van de COP21.

De doelstelling om tussen 2010 en 2015 de CO2 voetafdruk met 20% te verminderen werd gerealiseerd, waarvan het grootste deel via eigen inspanningen (15%) en de rest (5%) via CO2-compensatie (offsetting). Deze prestatie is ook een bijdrage aan het COP 21 Engagement getekend door Spadel in 2015.

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder Spadel: “Het behalen van het CO2-neutral label bevestigt de inspanningen die we al jaren leveren om concrete antwoorden te bieden om onze CO2 voetafdruk tot een minimum te herleiden.”

Ondanks de vele inspanningen van de voorbije jaren, blijft er nog een resterende uitstoot over die Spadel in de industriële sites niet onmiddellijk kan reduceren. Om verantwoordelijkheid te nemen voor de resterende klimaatimpact van haar operationele activiteiten, heeft het bedrijf beslist om deze te compenseren door Gold Standard gecertificeerde klimlaatprojecten te steunen.

Het wordt hierin bijgestaan door CO2logic, een onafhankelijk klimaatadviesbureau. De klimaatinspanningen van Spadel worden bovendien geverifieerd door het onafhankelijke bureau Vinçotte. Het geselecteerd project is het “Saving Trees” klimaatproject in Oeganda.