Vlaamse Scriptieprijs zoekt knappe STEM-scripties

Via de Vlaamse Scriptieprijs gaat Scriptie vzw op zoek naar de sterkste bachelor- en masterproeven van het afgelopen jaar. Samen met Agoria en EOS worden ook de beste STEM-scripties beloond.

Trefwoorden: #Agoria, #opleiding, #STEM, #Vlaamse Scriptieprijs

Lees verder

research

( Foto: Vlaamse Scriptieprijs )

ENGINEERINGNET.BE - Dit academiejaar zullen er in Vlaanderen opnieuw duizenden jongeren afstuderen. Daarvoor moeten ze met het afwerken van hun thesis een belangrijke laatste horde zien te nemen. Vele maanden van intensief werk levert een heleboel sterke thesisonderzoeken op.

Helaas blijven die al te vaak verborgen binnen de muren van de universiteit of hogeschool. Via de Vlaamse Scriptieprijs wil de vzw Scriptie studenten aanmoedigen om met hun sterke werk naar buiten te treden. Deelnemers maken kans op geldprijzen tot 2.500 euro en heel wat media-aandacht voor hun eindwerk.

Sterke eindwerken gratis raadpleegbaar maken
Tot en met 2 oktober kunnen studenten uit alle opleidingen zich inschrijven voor de wedstrijd die hun bachelor- of masterproef een tweede leven na de deadline bezorgt.

Hun scriptie wordt bij inschrijving in de online Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd. In die gratis raadpleegbare thesisbank wil Scriptie vzw excellente eindwerken toegankelijk maken voor het brede publiek. Bovendien promoot Scriptie vzw de werken bij de pers met het oog op een publicatie.

Focus op STEM-onderzoek
Via de uitreiking van deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering en Mathematics).

Het populair-wetenschappelijke maandblad EOS gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen.

De technologiefederatie Agoria beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met cheque van €500 en een managemnt-opleiding aan de Vlerick Business School.

Ook Klasse, het platform voor onderwijs in Vlaanderen, deelt in het streven om waardevolle scripties in de kijker te zetten en bekroont de sterkste scriptie over onderwijs.