Umicore verkoopt Zinc Chemicals activiteiten aan OpenGate Capital

Umicore heeft een akkoord ondertekend over de verkoop van haar Zinc Chemicals business unit aan OpenGate Capital, een Amerikaanse private investeringsmaatschappij.

Trefwoorden: #investeringsmaatschappij, #Marc Grynberg, #OpenGate Capital, #Umicore, #Zinc Chemicals

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore - Marc Grynberg )

ENGINEERINGNET.BE - De transactie waardeert de bedrijfswaarde van de business op 142,4 miljoen euro en zal naar verwachting afgerond worden tijdens de tweede jaarhelft, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring van de regelgevende instanties.

Marc Grynberg, gedelegeerd bestuurder van Umicore: "Zinc Chemicals beschikt over een hoogstaande portfolio aan producten en activiteiten en onze collega's hebben voortreffelijk werk geleverd om de activiteit als leider in haar marktsegmenten te positioneren. De nieuwe eigenaar heeft een duidelijk industrieel project voor ogen en zal de nodige middelen ter beschikking stellen om de activiteit verder te laten groeien en ontwikkelen."

BNP Paribas en Cleary Gottlieb Steen & Hamilton traden op als adviseurs bij deze transactie.


OpenGate Capital is een Amerikaanse private investeringsmaatschappij, die zich richt op de ontwikkeling van een brede portfolio van hoogwaardige industriële activiteiten.