SGID preferred bidder voor participatie van 14% in Eandis

Eandis heeft exclusieve onderhandelingen gestart met State Grid International Development Limited (“SGID”) over een kapitaalparticipatie van 14% in de Vlaamse distributienetbeheerder.

Trefwoorden: #distributienetbeheerder, #Eandis, #elektriciteit, #gas, #participatie, #SGID, #State Grid International Development Limited

Lees verder

Techniek

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Deze beslissing is het resultaat van een selectieproces dat begon in december 2015.

Op voorwaarde dat de onderhandelingen succesvol kunnen worden afgerond, zal deze samenwerking ongetwijfeld een sterk partnerschap betekenen voor de lange termijn met duidelijke voordelen voor Eandis, haar aandeelhouders en de Vlaamse energieconsumenten.

De keuze voor exclusieve onderhandelingen met SGID is tevens ingegeven door het feit dat het zich volledig akkoord verklaart met de voorgestelde minderheidsrechten en andere toetredingsvoorwaarden, die helemaal in lijn liggen met de belangen van de deelnemende lokale besturen.

Piet Buyse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Eandis: “Wij zijn ervan overtuigd dat SGID met zijn uitmuntende ervaring en kennis in energie-infrastructuur een wezenlijke meerwaarde kan betekenen voor Eandis Assets en haar aandeelhouders, de steden en gemeenten.”

Walter Van den Bossche, CEO van Eandis: “De toetreding van SGID zou onze kapitaalbasis aanzienlijk versterken. Dat is belangrijk in het vooruitzicht van diverse belangrijke investeringsprogramma’s”

Beide partijen zullen nu in de loop van de komende weken alle juridische en financiële details uitwerken. Zij zullen eveneens de overeenkomst voorleggen aan hun respectieve bestuursorganen.

Ondertekening wordt verwacht voor eind juni en de afronding van de transactie tegen eind 2016.