Belgische biofarma promoot innovatieve therapieën in Verenigde Staten

Essenscia/bio.be wil samen met minister Maggie De Block en een 30-tal biotech- en farmabedrijven de sterke banden met de Amerikaanse biofarmaceutische industrie intensifiëren.

Trefwoorden: #Bio.be, #BIO International Convention, #biopharma, #biotechbedrijven, #essenscia, #farmabedrijven, #Maggie De Block

Lees verder

research

( Foto: GSK )

ENGINEERINGNET.BE - De talrijke innovaties van de Belgische biotechbedrijven promoten en de vele troeven van België als farmaland internationaal in de kijker zetten.

Dat is de doelstelling van de Belgische delegatie op de BIO International Convention in San Francisco (VS), de belangrijkste biotechmeeting ter wereld met jaarlijks ruim 15.000 bezoekers.

Vandaag start in San Francisco de driedaagse BIO International Convention. Met het seminarie ‘Bridging North American and Belgian excellence in innovative health’ wil essenscia/bio.be de innovatiekracht van de Belgische biofarma in de verf zetten en internationale samenwerking promoten.

Op het programma staan onder meer getuigenissen van Paul Stoffels, topman van Johnson & Johnson, Didier Malherbe, General Manager UCB Belgium en concrete bedrijfscases van Amgen en Celyad.

Het seminarie, waaraan ook minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block zal deelnemen, is een samenwerking van essenscia/bio.be met BioWin, FlandersBio, lifetech.brussels en Pharma.be en de exportagentschappen AWEX, BIE en FIT.

Samen met essenscia/bio.be neemt minister De Block ook deel aan de ‘Global Life Science Industry and Ministerial Meeting’ van ICBA (International Council for Biotech Associations).

Op de agenda staan onder meer discussies over het toenemende economische belang van biotechnologie en voorbeelden van beleidsondersteunende maatregelen om biotech innovaties te stimuleren.

Op dinsdag worden ook twee bedrijfsbezoeken georganiseerd in Californië samen met minister De Block. Het Amerikaanse Dermira in Menlo Park heeft een partnerschap met het Belgische UCB voor de ontwikkeling van een middel tegen psoriasis.

JLABS in South San Francisco is een innovatiecentrum van Johnson & Johnson dat op flexibele basis labo- en kantoorruimte aanbiedt aan beloftevolle start-ups in de biotech.

Beide bezoeken illustreren de sterke banden tussen de Belgische en Amerikaanse farma en biotechnologie. Meer en meer Belgische biotechbedrijven slaan de handen in elkaar met Amerikaanse partners op het vlak van R&D en risicokapitaal.

Anderzijds zijn Amerikaanse sectorbedrijven goed voor bijna 10.000 jobs in de Belgische life sciences industrie.


Deelnemende lidbedrijven van essenscia/bio.be aan de BIO International Convention: AbbVie, Amgen, Beta-Cell, Bone Therapeutics, Celyad, Eurogentec, GSK, Janssen Pharmaceutica, MaSTherCell, MSD, Novadip, Pfizer, Q-Biologicals, Rousselot, SGS, TiGenix, UCB en Univercells.